To Virtual Tour
Orice carte e un obiect care se citeşte. Uneori, chiar şi un covor ţărănesc este un obiect care poate fi citit. Şi atunci, ce le aseamănă şi ce le deosebeşte?

Le aseamănă faptul că sunt lucrate de mână, bucată cu bucată; de aceea nu sunt două la fel şi nici unul nu e perfect. Le aseamănă faptul că materia lor trebuie pipăită, mirosită, privită îndeaproape şi tratată cu grijă, pentru că este o materie naturală foarte puţin prelucrată, care mai păstrează încă forţa, dar şi perisabilitatea vieţii. Şi le aseamănă faptul că ele reprezintă urma unui gest individual de creaţie şi a unui efort care îţi este destinat ţie personal; există slabe şanse ca (alt)cineva să mai aibă un obiect exact ca al tău.

Unele cărţi-obiect nu mai există decât în biblioteca muzeului, ca exemplare unice. Merită văzute măcar. Altele se nasc acum, cu ocazia vreunei expoziţii sau a vreunui târg. Încearcă să nu le ratezi. Altele vor veni, pe măsura dorinţei fiecăruia. Îţi doreşti o anumită carte-obiect? Propune-o şi poate o vom realiza.

Târgul 100 de Tradiții Românești
24 – 26 septembrie 2021




Asociaţia Kogaion 115 organizează în perioada 24 – 26 septembrie 2021, Târgul 100 de Tradiții Românești, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3.
 

Pentru această ediţie am invitat la muzeu pe unii dintre cei mai buni meşteşugari care ne vor încânta cu creațiile lor. La târg vor fi expuse icoane pictate pe lemn, ii și cătrințe, pristolnice, podoabe tradiționale, carpete și ștergare, ceramică de Corund și de Baia Mare.

Tineri artizani vor expune bijuterii și vestimentaţie tricotată manual, creme și loțiuni de îngrijire din lavandă și apă de trandafiri, obiecte de decor din lemn crestat.

Vizitatorii vor gasi aici o gamă diversă de produse culinare tradiționale: cârnați țărănești de porc și jumări, brânzeturi de capră și de oaie, păstrăv afumat în cetină de brad, zacuscă şi salate de iarnă, palincă și cozonaci, ciocolată și prăjituri de casă, dulceţuri şi siropuri, miere şi amestecuri apicole pentru imunitate, sucuri naturale și şerbeturi aromate, fructe şi legume proaspete, kürtős kalács și sarailii.

Cei care apreciază obiectele vechi şi cu valoare istorică găsesc la anticarii participanţi la eveniment unelte din lemn, mobilier ţărănesc sau straie populare din diferite zone etnografice.

Bucătari pricepuți vor ademeni vizitatorii cu delicioase preparate calde: borș de pește la ceaun, saramură de crap, sărmăluţe cu mămăliguţă, bulz cu brânză de burduf. Din mâncărurile de sezon nu pot lipsi pastrama de oaie la grătar și mustul proaspăt stors.

Program târg: zilnic între orele 10.00 și 19.00

Organizator eveniment: Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803
e-mail: ligia_marica@yahoo.com

 




back to main page
 
closed