print

Piața Țărănească și Meșter(Ești)!
7-9 mai 2021
Asociația Urban Events vă invită de vineri, 7 mai, până duminică, 9 mai 2021, între orele 10.00-18.00, în curtea primitoare a Muzeului Național al Țăranului Român, la un nou eveniment de promovare a gastronomiei, artei urbane și meșteșugurilor tradiționale românești Piața Țărănească și Meșter(Ești)!. Intrarea este liberă. Accesul se face prin strada Monetăriei și ieșirea prin B-dul Ion Mihalache.
 

Vă așteptăm cu cele mai gustoase preparate tradiționale: miere și zacuște, fructe și legume, turtă dulce și halviță, cofetărie tradițională și baclavale, ciocolată de casă și doboș, griliaj, albiniță, preparate tradiționale atestate din carne de porc, brânzeturi, țuică și palinci dar și preparate gustoase pregătite la fața locului de bucătari pricepuți: sărmăluțe cu mămăliguță, ciolan de porc în sos de vin, gulaș de vită, stufat de miel la ceaun, scrumbie la grătar cu mujdei, somon cu legume la grătar, frigănele, bulz, pe degustate, așa cum cere tradiția la Piața Țărănească!

Meșteri și artizani din toate colțurile țării aduc cu ei cele mai frumoase decorațiuni, icoane, obiecte din lemn și sticlă, ceramică tradițională de Corund, ii, jucării și țesături, bijuterii, hăinuțe tricotate, iar producătorii aduc flori și plante aromatice la ghiveci, arbuști și lavandă, cosmetice naturale și plante de leac.

Nu vor lipsi, nici de data aceasta, obiectele de colecție aduse de anticari din lăzile de zestre ale satelor românești: ii, fote, catrințe, vâlnice, mobilier țărănesc, cufere, unelte gospodărești, roți de car, blidare, fețe de masă, pânză de casă, covoare. Mai puteți achiziționa bijuterii, tablouri, numismatică, porțelanuri, carte veche sau diverse obiecte vechi, pentru cunoscători.

Vă rugăm să respectați normele de distanțare socială și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celorlalți. În incinta evenimentului masca de protecție este obligatorie.


Organizator: Asociația Urban Events
Corina Berariu
Tel: 0744 860 082
E-mail: asociatiaurbanevents@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/PiataTaraneascaRO/